ti 16. helmikuuta 2016 15.20.00

Kivikon Helmen tiiviysmittaukset - Taas erinomainen tulos!

Tiiveyttä pidetään hyvänä laadun mittarina, koska erinomainen tiiveys voidaan saavuttaa vain erinomaisen tarkalla työllä.

Tiiviysmittauksilla on tarkoitus selvittää rakennuksen ulkovaipan ilmanvuotoluku eli se ilmaisee, kuinka paljon rakennuksen vaippa päästää lämpöä harakoille. Ilmanvuotoluku q50 on vaipan läpi 50 Pascalin paine-erolla yhden tunnin aikana virtaava ilmamäärä suhteutettuna rakennuksen vaipan pinta-alaan.
Ilmanpitävyyden parantaminen vähentää energian kulutusta, ulkovaipan rakenteiden kosteusriskejä ja vedon tunnetta.

Ilmanvuotoluku 1 on erittäin hyvä, 0,6 tai pienempi on passiivitalon vaatimus. Kivikon Helmen 17 asunnon keskiarvo on 0,4 1/h.

Oulun Kodit painottaa rakentamisessaan nimenomaan rakenteiden laatua eli niitä piiloon jääviä osia. Toki pintamateriaalitkin ovat osa laatua, mutta niitä voidaan vaihdella milloin vain trendien mukaan. Rakenteiden on tarkoitus kestää koko rakennuksen käyttöiän ja meidän tavoitteemme on, että rakenteiden energiatehokkuus vastaa myös tulevaisuuden vaatimuksia niin hyvin kuin se nykyteknologialla ja materiaaleilla on mahdollista.

Pyrimme poikkeamaan kilpailijoistamme nimenomaan rakenteiden laadussa. Oulun rakennusvalvonnan ylläpitämällä talotoimittajien ja ammattirakentajien tiiviystilastossa olemme pitäneet ykkössijaa jo useamman vuoden ja tavoitteemme on myös pysyä siellä. Tilastoon päästäkseen tulee ilmoittaa 20 % tai vähintään 6 asunnon mittaustulokset. Oulun Kodit / OKV-Tekniikka Oy mittaa ja ilmoittaa tilastoon jokaisen rakentamansa asunnon. Tiiviysmittaukset toteutetaan riippumattomalla taholla ja olemme teettäneet mittauksia useilla eri toimijoilla.

Jokainen vuoden 2010 jälkeen rakentamamme asunto-osakeyhtiö ja vuoden 2011 jälkeen jokainen yksittäinen asuntokin on ollut tiiviydeltään A-luokkaa. Tämä voi olla myyntivalttina sitten, kun asunto joskus myydään eteenpäin.Jokaisen myymämme asunnon huoneistokansioon liitetään kyseisen huoneiston ja koko taloyhtiön mittausraportti.

Raportti pdf-muodossa
Tutustu Kivikon Helmeen tästä
Tiiviystilasto 2015

Kerro tuttavalle:

Haetaan asuntoja

Odota hetki